دوره آموزشي شير و فرآورده هاي لبني توسط كارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ياسوج براي مربيان بهداشت مدارس شهرستان بويراحمد به مدت دو روز همراه با بازديد از كارخانه فرآورده هاي لبني اتابك و دوغ آبعلي ياسوج برگزار شد.
دوره آموزشي شير و فرآورده هاي لبني توسط كارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ياسوج براي مربيان بهداشت مدارس شهرستان بويراحمد به مدت دو روز همراه با بازديد از كارخانه فرآورده هاي لبني اتابك و دوغ آبعلي ياسوج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دوره آموزشي شير و فرآورده هاي لبني توسط كارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي ياسوج براي مربيان بهداشت مدارس شهرستان بويراحمد برگزار شد.

مهندس فرهاد تابان سيرت كارشناس تغذيه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان در حاشيه برگزاري اين دوره آموزشي گفت: شیر، از مهم ترین و سودمندترین مواد غذایی است که تقریبا تمامی مواد لازم برای رشد و ادامه زندگی انسان را داراست و متخصصان تغذیه در همه کشورهای جهان بر مصرف آن، به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی تأکید می ورزند.

تابان سيرت افزود: از آن جا که جمعیت کشور ما جمعیتی جوان است، استفاده از شیر به ویژه برای دانش آموزان تندرستی، هوش، تقویت قدرت یادگیری و تفکر، و خلاقیت بیشتر را به ارمغان خواهد آورد. شیر تأمین کننده پروتئین مورد نیاز این گروههای سنی و زمینه ساز سلامتی و کارایی نسل جوان به شمار می آید. کودکان نیز برای سلامتی دندانهایشان باید شیر مصرف کنند.
وي اظهار كرد: برخي افراد شير پاستوريزه دانش آموزان را مخلوط با آب مي پندارند در صورتي كه اين برداشت صحيح نمي باشد زيرا در آزمايشگاه هاي كنترل كيفي مواد غذايي هر هفته شيرپاستوريزه از نظرشرايط ميكروبي و شيميايي مورد سنجش قرار مي گيرد.
وي از روش هاي تشخيص افزودن آب به شير، كاهش وزن مخصوص شير در دماي 15 درجه، كاهش درصد مواد خشك بدون چربي و كاهش نقطه انجماد شير برشمرد و گفت: از طرفي چون شير توزيعي بين دانش آموزان كم چرب مي باشد روي طعم شير تاثير مي گذارد.

شايان ذكر است اين دوره آموزشي با حضور 50 نفر از مربيان بهداشت مدارس به مدت دو روز در سالن شهيد مطهري اداره كل آموزش و پرورش به همراه بازديد از كارخانه فرآورده هاي لبني اتابك و دوغ آبعلي ياسوج برگزار شد.14-15-142
خبر؛ دکتر مونس حسینی